Meme Kanseri Sonrası Kişinin Kendi Dokuları ile Meme Aktarımı Ankara

    Meme kanseri erken tanı sayesinde yaşam süresinin arttırılabildiği bir kanser türüdür. Bu tür kansere sahip bir kişinin memesindeki kitle alındıktan sonra o bölge boş kalabilir ve bu durum memesi alınan kişiyi rahatsız edebilir. Günümüzde ise farklı yöntemlerle alınan memeyi onarmak mümkündür. Bunun için farklı yöntemler uygulanabilir. Bu yöntemlerden biri de kişinin kendi dokusunun kullanılarak gerekli bölgeye aktarım yapılmasıdır. Siz de meme kanseri sonrası kişinin kendi dokusu ile meme aktarımı Ankara hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir ya da kliniğimizi arayıp Op. Dr. Hatice Gözde Muratoğlu’ndan randevu alabilirsiniz.

    Meme Onarımı Yöntemleri

    Sık kullanılan 2 adet meme onarımı yöntemi vardır. Bu yöntemlerden ilki protez ile meme onarımı yöntemidir. Protez ile meme onarımı yöntemi daha çok yakın dönem kanser hastaları için kullanılabilir. Ancak hasta radyoterapi ya da kemoterapi alacaksa bu hastaya genellikle protez ile meme onarımı önerilmez. Eğer hasta kemoterapi ya da radyoterapi görecekse bu tedaviler bittikten sonra kendi dokusunun aktarımı ile gerçekleştirilecek meme aktarımı ameliyatıyla tedavi süreçlerini tamamlamaları daha sağlıklı olabilir.

    Yeni Meme Dokusu Nasıl Oluşturulur?

    Meme dokusu onarımı iki çeşit yöntemle yapılabilir. Bu yöntemlerden ilki protez ile meme tedavisidir. Bu yöntem hakkında bilgi sahibi olabilmek için ‘’ Meme Kanseri Sonrası Protez ile Meme Onarımı Ankara’’isimli yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yazımızda ise diğer bir yöntem olan kişinin kendi dokularının kullanıldığı meme aktarımı yöntemini ayrıntılı bir şekilde işleyeceğiz. Kişinin kendi dokusu kullanılarak meme aktarımı yapılırken; hastanın yaşı, genel durumu, hastaya yapılan mastektomi, hastanın vücut yapısı ve memelerin orantısı gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca kişinin radyoterapi alıp almama durumu da önemlidir. Hasta radyoterapi alıyorsa meme onarımı süreci tedavi sonuna kadar ertelenebilir.

    Kişinin Kendi Dokusu ile Meme Onarımı Nasıl Uygulanır?

    Kişinin kendi dokusu ile meme onarımı genellikle geç dönem meme onarımı uygulamalarında kullanılır. Genellikle kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görmüş hastalara tedavileri tamamlandıktan sonra kişinin kendi dokusu ile aktarım türündeki ameliyat çeşidi kullanılarak meme onarımı yapılabilir. Kalça, sırt, bacak, karın bölgesinden alınan dokularla meme onarımı yapılabilir. Bu sayede hem protez kullanımına uygun olmayan kişiler, kişinin kendi dokusu ile meme onarımı yöntemini kullanırken bazı kişilerde de daha gerçekçi bir görünüm için bu yöntem kullanılabilir.

    Karın bölgesinden alınan yağ dokusu ve kas dokuları meme bölgesinin onarımı için kullanılabilir. Bu yöntem uygulandığında eş zamanlı olarak karındaki yağ dokusunun da çıkarılmasıyla karın germe ameliyatı da yapılmış olur. Doku aktarımı aynı şekilde sırt bölgesinin yan tarafında kalan kas ve deri ile de yapılabilir. Bu bölgeden yeterli miktarda doku alınarak alınan doku memeyi onarmak için kullanılabilir. Bacak ve kalça bölgesinden alınan dokularda mikro cerrahi yöntemi ile meme onarımında kullanılabilmektedir.

    Sırttan Alınan Doku ile Meme Onarımı

    Sırttan doku alınarak yapılan doku aktarımı ameliyatı karından alınana göre daha ağrısız ve daha az riskli olabilir. Ameliyat sonrasında iyileşme süreci daha hızlı olacağı gibi komplikasyon oluşma ihtimali de daha düşüktür. Dezavantajı ise alınan dokunun yeterli olmayıp silikon protezden yardım almanın gerekebilmesidir.

    Karından Alınan Doku ile Meme Onarımı

    Bu yöntemin avantajı kişinin kendi vücudundan alınan dokuların yine kişinin kendi vücudunu onarmak için kullanılmasıdır. Bu sayede silikon protez gibi yabancı bir madde vücuda girmemiş olur. Yeni oluşturulan meme, kişinin kendi vücudundan alınan dokularla oluşturulduğu için daha gerçekçi bir yapıya sahip olur ve daha simetriktir. Daha doğal bir görünüme sahip olması sebebiyle de dokunun kalıcılığı buna göredir. Zamanla doğal memedeki olduğu gibi yaşlanma gerçekleşebilir. Ancak bu ameliyat, silikon protez kullanılarak yapılan ameliyata göre daha ağrılı olabilir.  Doku aktarımı mikrocerrahi yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Normal hayata dönüş hızı da daha geç olabilir.

    Meme Kanseri Sonrası Kendi Dokusu ile Onarımı Kimler Tercih Edebilir?

    Radyoterapi tedavisi görmüş kişiler silikon protez yöntemi için uygun değildir. Bu yüzden kendi vücudundan alınan doku ile onarım yapılabilir. Ayrıca mastektomi sonrasında deri kaybı yaşayan ve göğüs bölgesindeki deri kalitesi iyi olmayan hastalara da doku transferi ile onarım yapılabilir. Özellikle doğum yapmış ve doğum göbeği olan hastalar, doku onarımının kendi dokusu ile yapılması için uygundur. Bu sayede hem göbek daha düz hale getirilir hem de meme düzeltilebilir.

    Ameliyat Sonrasında Egzersiz Yapılabilir Mi?

    Ameliyat sonrası süreçte kişi yemek yeme, saç toplama gibi kendi ihtiyacını karşılayacak egzersizleri yapabilir. Kişinin kendi dokusu ile aktarım yapılan uygulamadan sonra hasta ameliyatın üzerinden 10 gün geçtikten sonra hafif tempolu yürüyüşlere başlayabilir. Ancak önerilen bu yürüyüşler spor amaçlı değildir. Ancak 3. veya 4. haftadan sonra hafif tempolu yürüyüşler spor amaçlı yapılabildiği gibi pilates gibi hafif sporlar da ameliyattan 6 – 8 ay sonra yapılabilir.

    Ankara Meme Kanseri Sonrası Kişinin Kendi Dokuları ile Meme Aktarımı Fiyatları 2023

    Meme kanseri erken teşhis edildiğinde kişilerin yaşam oranları artabilir. Meme kanseri tedavisinde memede oluşan kitlenin alınması gerekebilir. Bu gibi durumlarda farklı yöntemlerle meme dokusu yeniden oluşturulup estetik bir görünüm sağlayabilir. Bu tekniklerden biri de kişinin kendi dokularının kullanılarak meme aktarılma yöntemidir. Farklı bölgelerden alınan dokuların memeye aktarılması yöntemiyle uygulanabilir. Gerekli durumlarda kişinin kendi dokusu ile aktarım yapılırken protez de kullanılabilir. Meme kanseri sonrası kişinin kendi dokusu ile meme aktarımı Ankara fiyatları kullanılan teknik ve uygulanacak bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden bu konuda bilgi almak için kliniğimiz arayabilir, Op. Dr. Hatice Gözde Muratoğlu’ndan randevu alabilirsiniz.


    Size nasıl yardımcı olabiliriz?