Meme Kanseri Sonrası Protez ile Meme Onarımı Ankara

    Memeler kadın vücudunda dikkat çekici, estetik bir unsurdur. Meme kanseri sonucunda oluşan kitle ameliyat ile alınabilir. Bu gibi durumlarda meme yapısı bozularak tek memede ya da iki memede küçülme ve deformasyon oluşabilir. Bu durum hasta için psikolojik yıkım oluşturabilir. Ancak günümüzde meme onarımı yapılabilmektedir. Meme onarımı sayesinde kişi, estetik bir görünüme sahip olabilir. Meme kanseri sonrası meme onarımı protez ile ve doku aktarımı ile gerçekleştirilebilir. Meme kanseri sonrası protez ile meme onarımı Ankara hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir ya da kliniğimizi arayıp Op. Dr. Hatice Gözde Muratoğlu’ndan randevu alabilirsiniz.

    Meme Onarımı Kimlere Yapılmaz?

    İleri düzeyde kalp hastalığı, şeker hastalığı ve damar hastalığı bulunan kişilere meme onarımı yapılmayabilir. Ayrıca kişinin yaşı da bu ameliyat için önemlidir. İleri yaşlardaki hastalara meme onarımı yapılamayabilir. Kanserin saptanması sonucu kanserin ne kadar ilerlediği tespit edilir ve kişi ameliyat sonrasında radyoterapi ya da kemoterapi alacaksa meme onarımı ertelenebilir. Eğer kanser evresi ileri düzeydeyse kanser tedavisi tamamlanmadan hastaya meme onarımı yapılamayabilir.

    Meme Onarımı Çeşitleri

    Meme kanseri sonrasındaki süreçte iki adet meme onarımı çeşidi vardır. Bazı durumlarda bu iki uygulama bir arada kullanılabilir. Bu uygulamalardan ilki ve bu yazımızda detaylı olarak bahsedeceğimiz uygulama, protez uygulamasıdır. Protez, göğüs adelesinin altına yerleştirilebilir. Bu uygulama sırasında meme başının ve meme cildinin korunması amaçlanır. Uygulama sonucunda deri kaybı olacaksa göğüs adelesinin altına yerleştirilen doku genişletici kullanılabilir. Doku genişletici boş bir silikon balondur. Ameliyatın üzerinden zaman geçip dokular iyileşmeye başlayınca tuzlu su enjeksiyonuyla bu doku genişletilebilir. Bu süreç yaklaşık 2-3 ay sürebilir. Göğüs genişletici şişirildikçe meme üstündeki deri de yavaş yavaş gerilir. Bu süreç, hedeflenen büyüklüğün genellikle %50’nin üstüne çıkmasına kadar devam eder. Meme büyüklüğü istenen boyuta ulaştıktan sonra kişi ameliyata alınıp doku genişletici çıkarılarak yerine meme için özel üretilmiş protezler koyulabilir.

    Diğer meme onarımı yöntemi ise kişinin kendi dokuları ile yapılan meme onarımıdır. Bu uygulamayı ayrı bir başlık altında inceledik. “Meme Kanseri Sonrası Kişinin Kendi Dokuları ile Meme Aktarımı” başlıklı yazımızı okuyarak bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

    Protez ile Meme Onarımı Hangi Hastalarda Tercih Edilir?

    Her iki memesi de alınmış kadınlarda protezli onarımlar tercih edilebilir. Ancak bu kişilerin kanser evresi önemlidir. Eğer kanser ileri düzeyde ve radyoterapi ya da kemoterapi gerektiriyorsa protez ile meme onarımı yapılamayabilir. Genellikle kanserin ilk evrelerinde meme kanseri tanısı koyulan ve meme boyutu küçük olup sarkması fazla olmayan hastalarda protez ile meme onarımı tercih edilir.

    Meme Onarımı Ameliyatı Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

    Memeye işlem yapılmadan önce her hastanın mamografi çektirmesi gerekebilir. Bu sayede memenin işlem öncesindeki görüntüsü tespit edilip ameliyat sonrası süreçte de memenin durumu takip edilebilir. Ameliyat sonrası dönemde belirli aralıklarla mamografi tekrarlanabilir. Bu tetkik ameliyattan 1 sene sonra olabilir. Ayrıca ameliyattan 3 hafta kadar önce sigara ve aspirinin kesilmesi de tavsiye edilir.

    Meme Kanseri Sonrası Meme Onarımı Ne Zaman Yapılabilir?

    Meme kanseri onarımı kişinin kanserin hangi evresinde olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Eğer tümör erken evre dönemindeyse meme alınması sırasında meme onarım işlemlerine başlanabilir. Kanserin ilerlemesi durumunda hasta eğer kemoterapi ve radyoterapi alacaksa meme onarımı ertelenebilir. Genellikle 1 yıl süren kemoterapi ve radyoterapi sonrasında hasta meme onarımına hazırsa bu uygulama gerçekleştirilebilir. Ameliyat sırasında göğüs adelesinin altına boş bir doku genişletici yerleştirilerek kişinin kemoterapi ya da radyoterapi almasına gerek kalmadığı kanısına varıldığında şişirme işlemine başlanabilir. Böylece hasta ikinci bir ameliyata girmekten kurtulabilir.

    Ankara Meme Kanseri Sonrası Protez ile Meme Onarımı 2023 Fiyatları

    Meme kanseri teşhisi sonrasında kanserin kaçıncı evrede olduğu tespit edilip tedavi sürecine başlanabilir. Kanser tedavisi uygulandıktan sonra meme onarımı için uygulanacak yöntem seçilmelidir. Meme kanseri sonrası meme onarımı hasta psikolojisi için önemlidir. Erken dönem teşhislerinde protez ile tedavi uygulanabilirken ilerlemiş kanser tedavisinde bu durum değişebilmektedir. Tedaviler de ameliyat fiyatları gibi kişiye özeldir. Uygulanan yöntemden kullanılan proteze kadar tedavi süreci kişiye özel ilerler. Bu yüzden tek bir fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Meme kanseri sonrası protez ile meme onarımı Ankara fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimiz arayabilir, Op. Dr. Hatice Gözde Muratoğlu’ndan randevu alabilirsiniz.


    Size nasıl yardımcı olabiliriz?